Nu är anmälan till sommarens friidrottsskola öppen, läs mer här.

Stort PB gav USM-medalj till Ebbe
2022-08-30 00:03

Det blev tre USM-medaljer och därutöver fem placeringar bland de åtta bästa vid helgens USM/JSM. Helgens mest fantastiska resultat var nog Ebbes personliga rekord med åtta (!) m vilket gav brons i spjut. Läs mer nedan.

USM15/16 avgjordes i Uppsala och där tävlade Elin Lövenklev, Ebbe Dahlenborg, Maxime Saysalemumsack Deragården och Malte Zettergren.

Ebbe tävlade i P16 Spjut och satte nytt PB med åtta meter, överträffade allas förväntningar och knep brons! Grattis Ebbe till en jättefin prestation!

Maxime tävlade i P16 300 m häck och tog sig till final med nytt PB. I finalen persade han på nytt och sänkte totalt sitt PB med 8 tiondelar. Det blev en 8:e plats för Maxime.

Elin tävlade i F16 100 m och gjorde ett utmärkt lopp, endast några hundradelar från PB.

Malte tävlade på 300 m och 300 m häck i P15. Bäst gick det på häcken med PB med 6 tiondelar och 9:e plats, endast 13 hundradelar från finalplats.

JSM/USM17 avgjordes i Sollentuna och där tävlade Edvin Andersson, Jacob Johansson, Amelie Götesson, Doris Theander och Seth Svensson.

Doris deltog i fem grenar och tog USM-silver i såväl höjd som längd. Grattis Doris till de dubbla SM-medaljerna! Det blev dessutom en 5:e plats i kula och en 6:e plats i spjut. Strong insats.

Seth deltog i P17 höjd och hamnade där på en 8:e plats.

Amelie deltog i både F19 slägga och diskus, med goda resultat i båda grenarna.

Jacob deltog i P19 slägga och slutade på en 6:e plats.

Edvin tävlade på 100 m i M22 och sprang in på fin tid men som tyvärr inte räckte till final.

Sammanfattningsvis en fin helg för våra duktiga GIF-ungdomar!