Nu är anmälan till sommarens friidrottsskola öppen, läs mer här.
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Läger i Karlstad för Ungdomsgruppen
2024-05-13 10:52

Under Kristi Himmelfärdshelgen åkte 16 aktiva och 4 ledare från Ungdomsgruppen till Karlstad på träningsläger. Vi tränade tre arenapass på ett soligt och fint Sola Arena. På lördagen tränade vi tillsammans med IF Göta och fick lite extra häckträning. Stort tack till Madde och Roland! Därtill hann vi med en stadsjogg och ett yogapass. Andra viktiga ingredienser för ett lyckat läger är tipspromenad, musikquiz, en fotboll och mycket mat. Ungdomarna fick göra och äta massa olika spännande mellanmål spetsad med en kostföreläsning. 

Nu är vi laddade och taggade för en rolig utomhussäsong! 

Läger Båstad Veterangruppen
2024-05-13 10:36

Båstad var platsen för årets veteranläger. Totalt 11 träningssugna veteraner deltog. Vädret var optimalt och arenan likaså. Anette från Båstads GIF hälsade oss välkomna till Örebäcksarenan och visade runt. Vi bodde på pittoreska Pensionat Neptun ett släggkast från arenan. Möjlighet till boende i Båstads GIF:s regi är också möjligt, alldeles i anslutning till arenan.

Lägret innehöll dubbla träningspass på lördagen samt ett förmiddagspass på söndagen. Förutom grenteknik i längd, kula och diskus så genomfördes sprint- och hopptester. Inslag av lekar och tävlingar förgyllde också den så trevliga och soliga helgen! Nu känner vi oss extra taggade att fortsätta satsningen mot veteran-VM i Göteborg i augusti! 

Läger i Laholm grupp 11/12
2024-05-13 10:23

Det blev ett riktigt lyckat träningsläger i Laholm med perfekt träningsväder och uppehåll.

På lördagen när vi kom fram till Sparbanksvallen i Laholm hade vi först ett träningspass med diskus och längdhopp. 
Efter en maffig lunch på Hawaii pizzeria körde vi ett crossfitpass på Mellbystrand med både barn och tränare. Riktigt kul och jobbigt och alla kämpade på järnet! Därefter iskallt bad.
På kvällen blev det korvgrillning, brännboll och massa lekar i Stadsparken och på den fina skolgården som lågt helt nära Laholms vandrarhem. 

Efter en god frukost på vandrarhemmet på söndagen blev det ett träningspass med häck och spjut på Vallen i Laholm. Än en gång hade vi tur med vädret! Vi avslutade dagen med en picknicklunch i solen innan hemfärd.

 

Tävlingar för utomhussäsongen 2024
2024-05-06 10:16

Ny flik "TÄVLING" här på hemsidan

 

I röda listen längst upp på hemsidan har nu kommit till en rubrik "TÄVLING".

 

Där kan du se vilka tävlingar som respektive träningsgrupp valt ut för aktuell tävlingssäsong. Du kan även läsa om vad som gäller angående anmälan, avanmälan, startavgifter och tävlingskläder. 

 

TÄVLINGSPROGRAM FÖR UTOMHUSSÄSONGEN 2024 finns nu presenterat. 

Deltagarrekord i Killingspelen
2024-04-21 14:30

På inomhussäsongens sista dag arrangerades Killingspelen för barn mellan 7-12 år. Cirka 50 tävlingssugna barn kom till Tresteget för att hoppa, springa och kasta. De började att värma upp tillsammans med ungdomstränarna och därefter gick de mellan de olika grenarna höjd, längd, 60m och längd. Som avslutning var det stafetter innan det blev dags att kliva överst på prispallen för att få med sig en guldmedalj hem. Friidrottens maskot Gunnar Guldhorn hade också tagit sig till Tresteget för att heja fram alla tävlande barn. Hjälpsamma föräldrar körde därefter alla redskap till Påskbergsvallen så vi kan påbörja utomhussäsongen nu. Tack!

Planeringsdag med föreläsningar
2024-04-21 14:23

Säsongens planeringsdag lockade ett 40-tal tränare och ungdomar. På förmiddagen var det fortbildning med skadeförebyggande tema och hur man tar hand om uppkomna skador. Vi pratade om hjärt- lungräddning och Första hjälpen. Till vår hjälp hade vi fysioterapeut Linda Berntsson och ortopedläkare Andreas Kogler. Därefter antidopingsnack och utbildningen Ren vinnare. Efter lunch planerade tränarna för utomhussäsongen och ungdomarna hade föreläsning i mental träning med Mikael Johansson från SISU-Idrottsutbildarna

Nyheter från våra grupper
Friidrottsskolan, 14/03 15:55 
Getabockspelen, 22/11 11:52 
Veteran-SM inomhus 2024, 14/10 13:03 
Julbockspelen, 01/11 11:26 
Seniorer, 29/10 23:42 
Getabockspelen, 30/07 11:21 
 
Aktuellt
Sponsorer och samarbetspartners